perjantai 11. joulukuuta 2015

Jättiläiskoira!

Olin viime viikolla metsätilakäynnillä Kuhmoisissa. Metsässä oli mukana aivan ihana jättiläiskoira! Olen niin tottunut Moskun kokoon, että se tuntuu normaalikoiralta. Milousta on tullut minikoira. Mutta siitäkin huolimatta tuo rontti oli VALTAVA! Arvatkaapa kuinka paljon tuo jättiläinen painaa! Vastaus on postauksen lopussa.


Rodun varmaan arvasittekin jo. Bernhardilainenhan tuo Velmu on. Se on 5- vuotias ja se tuli nykyiselle omistajalleen 1- vuotiaana. Aikaisempi omistaja ei ollut pärjännyt murrosikäisen jättiläisen kanssa kaupunkiasunnossa.. Itse asiassa Velmu on nykyisen omistajan kolmas kodinvaihtajabernhardilainen..

Velmulla on hyvin leveä rintakehä. Kuvassa se kuitenkin näyttää pienemmältä kuin on todellisuudessa

Velmulla on nykyään lokoisat oltavat maalla. Se vahtii taloa (varmasti hyvin uskottavasti) ja kulkee omistajansa mukana kaikkialle. Harva se päivä se pääsee kunnon metsäkävelylle. Se pysyttelee nätistä omistajan kintereillä metsässä.


Niin, se Velmun paino. Vuosi sitten punnituksessa se painoi miltei 90 kiloa! Tykkään bernhardilaisista paljon, mutta en kuitenkaan haluaisi sellaista. Se on liian iso koira pitkäkestoiseen liikuntaan ja harrastuksiin. Velmun omistaja sanoi, että niillä ei tahdo lonkat kestää. Kaksi aikaisempaa bernhardilaista hän on lopettanut ennen 10. ikävuotta koska niiltä on pettänyt lonkat. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti