lauantai 7. maaliskuuta 2015

Lähde mukaan seikkailuun!

Tässä blogissa seikkailevat Milou- perro ja Mosku- hoffi. Milou (Green Perry's Marshmellow) on kohta 4- vuotias espanjanvesikoira ja Mosku (Willahof's Neptunus) neljä kuukautta vanha hovawartin pentu.


Milou ja Mosku asuvat korpitorpassa emäntänsä Tintin, eli minun, ja isäntänsä Laurin kanssa. Milou on toimittanut pihavahdin virkaa tähän saakka ja tammikuussa se sai vahvistusta Moskusta, joka on todellinen pihavahtikoira. Hovawartin nimikin tulee sanoista piha ja vahti. Moskulla on jo nyt jäätävän kumea haukku ja iltaisin se tykkää istua terhakkaasti talon oven edessä tarkkailemassa pihaa.


Milou on huippusosiaalinen ja aktiivinen perro. Liikumme paljon metsässä, sekä töissä että vapaa-ajalla. Viime kesänä Milou oli ensimmäistä kertaa vaeltamassa. Tästä vaelluskokemuksesta kirjoitan postauksen. Harrastaminen on ollut kurja kyllä hyvin vähäistä Miloun kanssa, koska opiskelin monta vuotta töiden ohella. Nyt opiskelut on suoritettu ja mietiskelen intoa puhkuen eri harrastusmahdollisuuksia. Agilityssä kävimme aiemmin pariin otteeseen noin vuoden verran, mutta se ei oikein ottanut tulta alleen. Periaatteessa tuntuu tosi kivalta harrastukselta, mutta minun reagointinopeus on tosi surkea! Hidastempoisemmat lajit sopisivat minulle paremmin.

Milou oli vähän aikaa sitten terveystutkimuksissa ja aiomme käyttää sitä jalostuksessa. Parin viikon päästä olemme menossa ensimmäiseen viralliseen koiranäyttelyyn! Kävimme treenaamassa näyttelykäyttäytymistä match showssa ihan kylmiltään ja sen jälkeen menimme kurssille (tosi viisas veto!).



Mosku on meille todellinen koirankasvatushaaste. Siitä kasvaa 40 kiloinen luultavasti suht voimakastahtoinen kaveri, joten kasvatuksen on onnistuttava. Olen kuullut sanottavan, että jos hoffiin käyttää aikansa sen elämän ensimmäisen kahden vuoden ajan, saa mielettömän mahtavan koiran. Se on siis tavoitteena! Onneksi meillä on Milou apuna :D. Milousta voi oikeasti olla enemmän apua kuin osaamme edes kuvitella.. Myös sosiaalistamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota, koska pihavahtikoirarotuun liittyy epäluuloisuus vieraita kohtaan. Mosku on nähnyt kaikenmoisia ihmisiä kun se on ollut mukanani töissä, mutta aloin jo olla huolissani kun se ei ollut nähnyt muita koiria kuin vanhempieni perron. Aloitimme tällä viikolla pentukurssin juurikin sen takia että Mosku näkisi erilaisia koiria. Kurssin muut pennut ovat chihuahua ja mopsi, joten ne ainakin ovat ihan erilaisia kuin perro! Kouluttajalla oli mukana perro ja borderterrieri. Hallilla Mosku näkee ohimennen muitakin koiria, joten se oppii koirien läheisyyteen ja häiriötekijöihin. Olen lukenut erinäisen määrän koiran kasvatus kirjoja, ja ajattelin ettei pentukurssista olisi koulutuksen suhteen hyötyä. Mutta totta kai siitä on! Jo ensimmäisellä kerralla tehtiin toimivan tuntuisia harjoituksia ja ennen kaikkea pentu oppii häiriötekijöihin.

Mosku opetetaan jälkikoiraksi, koska isäntä haaveilee alkavansa jonakin päivänä harrastaa jousimetsästystä. Hoffeilla on äärettömän tarkka hajuaisti, mutta ei metsästysviettiä, joten ne ovat omiaan jälkikoirina. Jälkikoulutus aloitetaan heti lumien sulettua. Muita hyvinkin potentiaalisia harrastusmahdollisuuksia ovat pelastuskoiratoiminta (etenkin etsintä) ja vesipelastus (myös Miloun kanssa!). Toko on mietinnän alla...



Kerron blogissa koirien seikkailuista kotikonnuilla metsässä, harrastuksissa ja pohjoisen tuntureilla. Käsittelen myös kaikkea sitä mitä koirien kanssa elämiseen liittyy, kuten vaikkapa Moskun kasvamista täysipäiseksi koiraksi ja koirien välistä yhteiseloa. Tulen varmasti kyselemään kokemuksia, sekä vinkkejä ongelmatilanteisiin muilta koiraihmisiltä.



2 kommenttia:

  1. Vau, loistoidea blogille! Leppoisaa luettavaa ja hyvät kuva (eka oli paras!), jatkoon :) -Tuukka

    ps. seuraavaksi se youtube -kanava...

    VastaaPoista
  2. :) Kiitti palautteesta. Seikkailuja ei meiltä tule puuttumaan, joten kirjoitettavaa kyllä on! Joo, youtube olikin mielessä. Täytyy ainakin saada ikuistettua noiden kahden hurjat painit :).

    VastaaPoista