sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Miloun ensimmäinen virallinen näyttely

Taas saan olla ylpeä hienosta koirastani! Milou sai hyvän arvostelun Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Se sai laatuarvosteluksi EH:n, eli erittäin hyvän. Tuomarilla oli rakenteesta jotakin pientä huomautettavaa. Koko, rungon mittasuhteet, sukupuolileima ja karvapeite saivat kiitosta. Luonnetta kuvattiin miellyttäväksi. Milou olisi saanut liikkua tehokkaammin, eli olisin saanut juosta kovempaa. Milou juoksi nätisti vierellä ja antoi hyvin tuomarin (ja koetuomareiden) tutkia itsensä. Milou ei olisi välittänyt seistä hienossa näyttelyasennossa, mutta sain se kuitenkin pysymään jokseenkin hyvässä asennossa.


Itse en oikein nauttinut näyttelyssä olosta, koska jännitin niin paljon. Milou oli melko cool, mutta olisi varmasti ollut vapautuneempi jos minä olisin ollut rento. Mutta nyt kun tiedän miten homma toimii ja että voin luottaa täysin koiraani, on seuraavassa näyttelyssä varmasti paljon kivempaa ja saan siitä paljon enemmän irti.


Tänään tuo erinomainen karvapeite (kuten arvostelussa kuvattiin) lähti pois ja kun se on kasvanut takaisin näyttelymittaan, käydään vielä parissa kolmessa näyttelyssä jotta saan arvostelun useammilta tuomareilta. Haluan arvostelut, koska aion käyttää Milouta jalostuksessa. Harrastusmielessä en aio alkaa käymään näyttelyissä.


Näyttelyn jälkeen mentiin metsään rentoutumaan. Vahvistettiin paikallaoloa seisten, maassa ja istuen, ja tehtiin pieni makkaraneliö.

Huomenna laitan kuvia Miloun uudesta lookista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti